آشنایی مادران باردار
آشنایی مادران باردار و شیرده شهر «نوجین» فراشبند
به گزارش روابط عمومی
به مناسبت بزرگداشت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر، مادران باردار و شیرده شهر «نوجین» علاوه بر آشنایی با روشهای شیردهی و اصول شیردهی به نوزاد با تغذیه تکمیلی و زایمان بدون درد، زایمان فیزیولوژیک و زایمان در آب آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس شیر مادر و مراقبت مادران مرکز خدمات جامع سلامت «نوجین » در این دوره آموزشی که به منظور بزرگداشت «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر» و ترغیب و تشویق مادران به شیر دهی کودکان شیر خوار، برگزار شد، گفت: شیر مادر تا پایان چهار ماهگی و حتی 6ماهگی به تنهایی و بدون اضافه کردن هیچ نوعی غذای کمکی برای رشد طبیعی شیرخوار کافی است. بعد از 6 ماهگی نیازهای غذایی شیرخوار، فقط با شیر بر آورده نمی شود و لازم است که علاوه بر شیر، غذای کمکی را نیز برای او شروع کرد و به همین منظور باید نوزادان را به تدریج با مزه و طعم غذاها آشنا کرد.
«طاهره احمدی» افزود: شروع زود رس تغذیه تکمیلی نه تنها به دلیل آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذاهایی غیر از شیر، اقدام نادرستی است، بلکه تهیه این مواد در شرایط غیر بهداشتی امکان ابتلا به عفونت ها از جمله اسهال را افزایش می دهد که این خود، باعث توقف رشد شیرخوار می شود و از طرف دیگر شروع زود رس تغذیه تکمیلی سبب کمتر مکیدن پستان مادر و در نتیجه کاهش تولید شیر مادر می شود.
او در ادامه به اصولی که باید در شروع تغذیه کمکی رعایت شوند، اشاره کرد و گفت: تغذیه کمکی چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار باید به تدریج به غذای شیرخوار اضافه شود و در حجم کم و یک نوع ماده غذایی و از یک ماده ساده باشد و همچنین زمان مشخصی برای دادن غذای کمکی به نوزاد در نظر گرفته شود.
احمدی، مناسب ترین روش برای شروع، تغذیه کمکی را استفاده از فرنی آرد برنج عنوان کرد و گفت: برای تهیه حریره از شیر گاو می توان استفاده کرد ولی تا قبل از یک سالگی از شیر گاو نباید به عنوان نوشیدنی استفاده کرد اما می توان شیر گاو را با غذای دیگری ترکیب کرد.
او افزود: همزمان با شروع تغذیه تکمیلی باید میزان آب مورد نیاز کودک نیز مورد توجه قرار گیرد و با شروع مصرف غذاهای کمکی به شیرخوار آب سالم و بهداشتی نیز داده شود.
این کارشناس سلامت مادران در ادامه با اشاره به عوارض مصرف بیش از اندازه ویتامینها و مکملها در دوران بارداری، افزود: اسید فولیک تا پایان بارداری باید استفاده شود و از هفته شانزدهم هم قرص آهن تا چند ماه بعد از زایمان تجویز میشود.
او تهوع و استفراغ بارداری را یکی از شایعترین عوارض بارداری دانست و مهمترین علت آن را تغییرات هورمونی در طول بارداری و فشار به معده ناشی از بزرگی رحم عنوان کرد و اضافه کرد: تهوع و استفراغ بارداری بیش از نیمی از زنان باردار را مبتلا میکند.
احمدی در ادامه با پخش فیلم، انواع زایمان ها از جمله زایمان طبیعی و بدون درد و زایمان فیزیولوژیک و زایمان در آب را تشریح و شرکت کنندگان در این دوره آموزشی را به صورت عملی با طرز تهیه فرنی وحریره با شیر مادر آشنا کرد.
پایان خبر
نظر دهید